Työpaja on mahdollistaja

Elämässä on hetkiä, jolloin arki on täynnä haasteita ja omat tulevaisuuden suunnitelmat tuntuvat sumuiselta. Työpaja on paikka, jossa voit rauhassa miettiä omia mahdollisuuksiasi ja selkeyttää tilannettasi. Työpajalla voi kehittää niin arjenhallintataitoja, opiskeluvalmiuksia, ammatillista osaamista kuin työhönhakuvalmiuksiakin.

Monen mielestä parasta on se, että pajalla saa henkilökohtaista valmennusta ja oman luotto-ohjaajan. Pajan ihmisille nuoruuden haasteet ja arjen hankaluudet eivät tule yllätyksenä. Heillä on taito kohdata sinut sellaisena kuin olet. Työpajalla tehdään sinulle henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

”Ohjaajani oli ihminen, joka otti mut kerrankin tosissaan ja sai oivaltamaan, että aina löytyy ratkaisuja, joilla voi vaikuttaa omaan tulevaisuuteen. Kun huomasin, että haasteet selätetään yhdessä yksi kerrallaan, alkoi itseluottamukseni myös nousta uusille leveleille.”

Tekemällä oppii – Lupa kokeilla

Paja tarjoaa monenlaista mukavaa tekemistä. Taitoja voi kehittää oman kiinnostuksen mukaan. Monissa pajoissa erilaiset tuunausprojektit, kokkailu, metalli- ja puutyöt, sisustustyöt sekä esimerkiksi media-alan sisällön tuottaminen valokuvin, tekstein, animaatioin tai vaikkapa 3D-mallintaminen on mahdollista. Työhön tai työtoimintaan voi osallistua omien edellytysten mukaan. Pajalla on lupa kokeilla erilaisia töitä ja osallistua projekteihin, joissa on mahdollisuus kehittää omaa osaamista ja oppia uusia taitoja.

Kohtaamisia ja kavereita – ”Miks mulle ei oo kerrottu tästä?”

Paja on yhteisö, jossa kohtaa usein samanlaisessa elämäntilanteessa olevia nuoria. Jaetut stoorit ja fiilikset synnyttävät uusia kaverisuhteita. Kun tietää, että pajalla on mukavia ihmisiä ja ammattitaitoiset ohjaajat, syntyy motivaatio kömpiä aamulla sängystä ylös ja suunnitella omaa tilannetta ja tulevaisuutta aktiivisemmalla otteella. Valoa ja positiivista tulevaisuuden uskoa tuovat koskettavat ja toisinaan uskomattomatkin selviytymistarinat, joiden äärellä joutuu vetämään vähän henkeä ja todeta, että hyvän kierre voi käynnistyessään saada aikaanihan uskomattomia juttuja.