Jonna viihtyy Valossa

Pintakäsittelyalan perustutkinnon suorittanut Jonna, 22, tuli Porin seudun Valo- valmennukseen ammatinvalintapsykologin ohjaamana. Tavoitteena on työkokemuksen vahvistaminen ja alalle soveltuvuuden arvioiminen. Aiempaa työkokemusta on kertynyt Prisman pullohuoneenhoitajan, Puustellin puutyöntekijän ja lahdenjakajan tehtävistä.

Jonnan työkokeilusopimuksen mukaan työviikko oli maanantaista perjantaihin klo 8-12 mutta ahkeran ja tekeväisen Jonnan työpäivät venähtävät usein pidemmiksi. Valossa tyypillistä työpäivää on vaikea määrittää, seinä- ja lattiapintojen maalaus, vanhojen ovien puhdistus ja pintakäsittely sekä tapetoinnin harjoittelu vuorottelevat sen mukaan missä työkohteessa töitä tehdään.

Kuuden kuukauden jälkeen Jonna siirtyi palkkatukityöhön Porin kaupungille. Tulevaisuudessa hän toivoo pääsevänsä ”oikeisiin töihin”. Pohdinnassa on ollut myös lähihoitaja opintojen aloittaminen, lastenhoitoala kiinnostaisi mutta työpaikan etsiminen vetää pidemmän korren tässä vaiheessa. Jonna suosittelee Valo-valmennusta kaikille jotka haluavat vahvistaa osaamistaan ja edistää töihin pääsyä. Valon valmentajat puolestaan suosittelevat Jonnaa työantajille jotka tarvitsevat reipasta, joustavaa ja luotettavaa käytännön työn tekijää.