Mitä tehdä, kun mitään ei saa tehdä?

Maailmalla roihuaa pandemia, siitä kaikki ovat varmasti tietoisia, mutta nyt keskitytään mitä voit tehdä, kun mitään ei saisi tehdä. Ideoita kotona olemiseen ja ajan kuluttamiseen.

Nyt on hyvä aika toteuttaa ne asiat, mitä on pitänyt tehdä jo vuosia. Se elokuva, mitä ystävä suositteli etkä ikinä saanut aikaiseksi katsoa sitä, nyt on sen aika. Korjaa se keittiön ovenkahva, se vie 2 minuuttia. Järjestä tavarasi uudelleen, ehkä jopa saat karsittua turhaa tavaraa pois samalla, voit myös testata suosittua Konmari-metodia. Tee se resepti mitä olet himoinnut, mutta on aina alkanut laiskottamaan ruuan teko ja siksi et ole saanut sitä vielä aikaiseksi. Katso se sarja loppuun, mikä jäi kiireessä kesken.

Opettele jokin uusi taito esim. koodaamaan codecademy sivulla tai jotenkin muuten. Maalaamaan, vaikka vesiväreillä, jos ei halua käyttää rahaa kalliimpiin maaleihin. Käsilläseisonta, muista olla varovainen! Opettele tekemään muiden kulttuurien ruokia tai ylipäätään laittamaan ruokaa.

Ilahduta ystävää, kirjoita kirje tai soita videopuhelu. Tällaisina aikoina yritetään välttää toisten näkemistä, mutta muistakaa olla silti yhteydessä rakkaimpiinne. Vaihdelkaa videoita elämästänne ja päivän pienistä iloista.

Jos olet kotona kumppanin kanssa kahdestaan, pelatkaa lautapelejä tai piirtäkää toisistanne muotokuvat. Leikkikää piilosta, jos asunto on liian pieni, niin piilottakaa jokin tavara ja etsitte sitä vuorotellen, jos haluaa tuoda lisä haastetta niin ottakaa aikaa.

Tee asioita mistä nautit, mitkä tekevät sinut iloiseksi ja muista pitää hauskaa. Anna itsellesi aikaa rentoutua. Päiväunet on myös aina hyvä vaihtoehto.

Kirjoittaja,
Miro Frigård