Kallen tarina

Olen Kalle, 23-vuotias nuori mies Kankaanpäästä. Olen käynyt tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon Sataedussa Kankaanpäässä. Pääsin 2015 syksyllä Valtti- Työpajalle kuntouttavaan työtoimintaan, ennen sitä ehdin olemaan työttömänä vähän yli 1,5 vuotta. Olen saanut mahdollisuuden suorittaa tietokoneen käyttäjän ajokortteja (A, AB), jotka ovat omaa tutkintoani lähellä. Olen myös Valtissa päässyt vaikuttamaan muutamiin tapahtumiin. Olen esimerkiksi ollut Porissa nuorten kuulemistilaisuudessa antamassa omia mielipiteitäni palveluiden parantamisesta ja uudistamisesta. Edustin samalla Valtti- työpajaa.

Valtti-Center hankkeessa mielenkiintoista tekemistä

ansioista olen päässyt mukaan leireille pienellä porukalla. Leireillä on vietetty yhdessä aikaa. Yhdellä leirillä olimme Tampereella Särkänniemessä, kun taas toisella Rauman saaristossa Kuuskajaskarissa pelaamassa lasersotaa. Samalla tekemisen ohessa keskustelimme porukassa, mitä me, nuoret olemme suunnitelleet tekevämme tulevaisuudessa. Mielestäni tämä konsepti on hyvä, koska ohjaaja pystyy tutustumaan ohjattaviin samalla tekemisen ohella.

Valtti-Centerin kautta myös pääsin pitämään toisen työpajalaisen kanssa 4H-kerhoa nuorille. Pelasimme siellä erilaisia SNES pelejä ja juttelimme kaikesta mitä mieleen juolahti. Kerho oli suunnattu 15-18 vuotiaille nuorille. Kerho veti kuitenkin nuorempaa väkeä, joka ei ollut haitaksi, koska pelit olivat kuitenkin lapsiystävällisiä.

Tällä hetkellä päätavoitteeni on päästä takaisin työelämään. Tällä hetkellä kuitenkin vaikuttaisi siltä, että pääsisin ainakin työharjoittelemaan paikkaan missä pääsisin tekemään oman alani töitä.

Valtti työpajalta motivaatiota

Valtti on ollut minulle motivaation lähde. Olen saanut syyn herätä aamulla aikaisin, vaikka niitä syitä olisi muitakin varmasti. Olen myös saanut pidettyä oman sosiaalisen puoleni, koska pääsen tekemisiin monenlaisten ihmisten kanssa päivittäin. Oman alani ohjelmistot ovat tulleet Valtti Työpajan ansiosta erittäin tutuiksi.Nuorille työpaja on oiva paikka kehittää omia taitojansa, niin sosiaalisia kuin oman alan taitoja. Nuori aikuinen pysyy myös aktiivisena, kun on paikka johon mennä, kun töitä ei ole.