Severin yritys työpajan yhteistyökumppani

Hei, minä olen Severi Heikkilä ja olen 21-vuotias. Asun äitini ja veljeni kanssa Honkajoella. Harrastuksiin kuuluu muun muassa pelaaminen pelikonsolilla ja lukeminen. Olen opiskellut Luovin ammattiopistossa käsi- ja taideteollisuuden perustutkinnon ja valmistuinkin artesaaniksi kesäkuussa 2017. Näyttötyöt suoritin Kauhajoen toimintakeskuksessa alkukeväällä vuonna 2015 sekä Moon Karviasta-Torimyymälässä ja Ompelimossa 2016 vuoden lopussa. Näyttötöinä olivat tekemäni ripsiliina, ryijy sekä pellavatyyny, jossa oli itse virkattu pitsi. Näyttötöiden lisäksi tein koulussa muun muassa pellavakassin ja vauvan tilkkutäkin.

Valmistumisen ohessa perustin myös oman yrityksen: ”Severin Sakset ja Sormustin”. Teen yrityksessäni erilaisia tilaustöitä, kuten virkattuja mattoja. Minulta on tilattu tyynyjä ja kännykkäpusseja sekä istuinsuojia kampaamontuoleihin. Piakkoin on edessä joulumyyjäiset Honkajoella, johon osallistun sekä heinäkuussa 2018 on myös suunnitelmissa Honkajoen markkinat, jossa tulen myymään muun muassa keppihevosia, kännykkäpussukoita ja pesulappuja.

Vahvaa yhteistyötä ohjaajien ja pajamyymälän kanssa

Aloitin työskentelyn Moon Karviasta-Torimyymälässä ja Ompelimossa elokuun alussa 2017. Olen myymälässä 2-4 päivää viikossa, riippuen kuinka paljon minulla on työn alla omia tilaustöitä. Tykkään olla myymälässä, koska olen itse saanut valita paikan. Työskentely on myös mukavaa, koska myymälässä on kivat pajalaiset ja ohjaajat. Myymälässä pääsenkin tekemään sellaista työtä, mihin olen valmistunut. Hyvinä esimerkkeinä ovat tekemäni matot, erilaiset pussukat, kääntökassit, patalaput, eduskuntatuikkukipot ja betonityöt. Töiden ohessa osallistun myymälässä myös arjen askareisiin, kuten ruuanlaittoon ja siivoukseen.